Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας στο 29ο ΠΠΠΔΣ


Μετά από την παράταση που δόθηκε από τον Διοργανωτή Σύλλογο για τις δηλώσεις συμμετοχής, έκλεισε ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο 29ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων. Με σχετικό έγγραφό της η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει για το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα, με ποιους όρους και ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί, καθώς και πότε θα γίνει η κλήρωση της φάσης των ομίλων. Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μετά το πέρας της προθεσμίας και της παράτασής της για τις δηλώσεις συμμετοχής, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι ομάδες που δήλωσαν νομότυπα συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση είναι είκοσι εννέα (29). Οι ομάδες αυτές, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων της πρώτης φάσης είναι αναλυτικά οι ακόλουθες (αλφαβητικά):
Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη/Ορεστιάδα, Αναγέννηση Πειραιά, Αριστοτέλης, Αρμενόπουλος/Μέγας Αλέξανδρος, Βέροια, Βόλος, Γιαννιτσά, Δημοσθένης, Δικηγόροι Πειραιά, Δράκων, Έδεσσα, Ηλεία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λάρισα, Νόμος, Ξάνθη, Πάτρα, Ροδόπη, Ρόδος, Σέρρες, Σόλων, Χαλκίδα, Χανιά.

2. ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Α’ ΦΑΣΗΣ: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Επιτροπής, οι ως άνω αναφερόμενες 29 ομάδες θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία της κλήρωσης για τον καταρτισμό των ομίλων της Α’ φάσης του πρωταθλήματος.
Η κλήρωση θα είναι δημόσια και θα διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου την Παρασκευή, 18.01.2013 και ώρα 16.00.
Οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί μπορεί να παραβρεθεί στη διαδικασία της κλήρωσης με αντιπρόσωπό της.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Η αρχική πρόθεσή μας, να επαναφέρουμε το σύστημα των διπλών αγώνων στο θεσμό, κάμφθηκε από τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις των περισσότερων από εσάς, λόγω των σύγχρονων οικονομικών δεδομένων, της πραγματικής αδυναμίας πολλών μετακινήσεων και γευμάτων/δείπνων φιλοξενίας. Ως εκ τούτου, θα διατηρηθεί το σύστημα των μονών αγώνων, με διαφοροποίηση (σε σχέση με τη διοργάνωση της Αθήνας) στον αριθμό των ομίλων και των ομάδων.
Έτσι, οι 29 ομάδες θα κατανεμηθούν σε πέντε (5) ομίλους των 5 ομάδων και σε έναν (1) όμιλο των 4 ομάδων.
Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο βασικούς ομίλους (βορράς – νότος), με γεωγραφικά κριτήρια. Από τον όμιλο του βορρά, που αποτελείται από δεκαπέντε (15) ομάδες, θα προκύψουν, κατόπιν κλήρωσης, 3 όμιλοι των 5 ομάδων και από τον όμιλο του νότου, που αποτελείται από δεκατέσσερις (14) ομάδες, θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης 2 όμιλοι των 5 ομάδων και 1 όμιλος των 4 ομάδων. Δηλαδή, από το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα προκύψουν συνολικά πέντε όμιλοι, αποτελούμενοι από πέντε ομάδες ο καθένας, και ένας όμιλος, αποτελούμενος από τέσσερις ομάδες.
Από κάθε όμιλο θα προκριθεί απευθείας για την τελική φάση η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας (= 6 ομάδες). Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα καταληφθούν από τις πέντε (5) καλύτερες δεύτερες ομάδες των 6 συνολικά ομίλων, οι οποίες θα προκύψουν από τα αποτελέσματά τους με την 1η και την 3η ομάδα κάθε ομίλου (ειδικά για τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας θα αποστείλουμε μέχρι την κλήρωση ιδιαίτερο έγγραφο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχετική σαφής πρόβλεψη στον Κανονισμό).
Στο σύστημα αυτό καταλήξαμε με το σκεπτικό, να ισοσκελιστούν – κατά το δυνατό – οι πιθανότητες πρόκρισης όλων των ομάδων και η 11η θέση να μην καταληφθεί απλά από την 1η ομάδα του ομίλου των 4, μειώνοντας τις πιθανότητες των υπολοίπων τριών αλλά και τη θέλησή τους να αγωνιστούν σε όλα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης. Παράλληλα, όλες οι ομάδες και από τους ομίλους των 5 δεν θα αρκούνται να καταλάβουν απλά τη 2η θέση, αλλά την, κατά το δυνατόν, καλύτερη δεύτερη θέση του ομίλου τους.

Οι 15 ομάδες που έχουν τοποθετηθεί στο Βόρειο όμιλο είναι οι ακόλουθες:
Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη/Ορεστιάδα, Αριστοτέλης, Αρμενόπουλος/Μέγας Αλέξανδρος, Βέροια, Βόλος, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Ιωάννινα, Καβάλα, Κατερίνη, Κοζάνη, Ξάνθη, Ροδόπη, Σέρρες.
Διευκρινίζουμε ότι το Αγρίνιο και ο Βόλος συμπεριλήφθηκαν φέτος στο Βόρειο όμιλο, διότι πέρυσι επιβαρύνθηκαν με εκτός έδρας παιχνίδια σε Ρόδο και Κρήτη αντίστοιχα και με την προοπτική, στη φετινή προκριματική φάση, να μη χρειαστεί εκ νέου μετακίνησή τους με πλοίο ή αεροπλάνο.

Οι 14 ομάδες που έχουν τοποθετηθεί στο Νότιο όμιλο είναι οι ακόλουθες:
Αναγέννηση Πειραιά, Δημοσθένης, Δικηγόροι Πειραιά, Δράκων, Ηλεία, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Λάρισα, Νόμος, Πάτρα, Ρόδος, Σόλων, Χαλκίδα, Χανιά.

Κάθε ομάδα καθενός από τους πέντε ομίλους των 5 θα δώσει 4 αγώνες (μονούς) με τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες του ομίλου της, δύο αγώνες στην έδρα της και δύο αγώνες εκτός έδρας. Η σειρά των εντός – εκτός έδρας αγώνων θα είναι εναλλάξ, δηλαδή:
- ο 1ος του ομίλου θα παίξει εντός έδρας με τον 2ο και τον 4ο και εκτός έδρας με τον 3ο και τον 5ο,
- ο 2ος εντός με τον 3ο και τον 5ο και εκτός με τον 1ο και τον 4ο,
- ο 3ος εντός με τον 1ο και τον 4ο και εκτός με τον 2ο και τον 5ο,
- ο 4ος εντός με το 2ο και τον 5ο και εκτός με τον 1ο και τον 4ο και
- ο 5ος εντός με τον 1ο και τον 3ο και εκτός με τον 2ο και τον 4ο.

Στον όμιλο των τεσσάρων ομάδων: οι δύο πρώτες ομάδες που θα κληρωθούν σε κάθε όμιλο (δηλαδή θα καλύψουν τις θέσεις 1, 2 του ομίλου) θα δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας και έναν εκτός έδρας και οι υπόλοιπες δύο ομάδες (δηλαδή αυτές που θα καλύψουν τη θέση 3 και 4 του ομίλου) θα δώσουν έναν αγώνα εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, δηλαδή:
- ο 1ος του ομίλου θα παίξει εντός έδρας με τον 2ο και τον 4ο και εκτός έδρας με τον 3ο,
- ο 2ος εντός με τον 3ο και τον 4ο και εκτός με τον 1ο,
- ο 3ος εντός με τον 1ο και εκτός με τον 2ο και τον 4ο,
- ο 4ος εντός με τον 3ο και εκτός με τον 1ο και τον 2ο.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ» ΟΜΑΔΕΣ: ΧΑΝΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΟΔΟΣ
Κάθε μία από αυτές τις 3 ομάδες θα μπει στους 3 ομίλους του Νότου, εκ των οποίων, όπως αναφέρθηκε, δύο θα είναι των 5 ομάδων και ένας των 4. Η κατανομή αυτή, κάθε όμιλος του νότου να έχει μόνο μία «νησιωτική» ομάδα, γίνεται, έτσι ώστε να μη χρειαστεί μία ομάδα από την ηπειρωτική Ελλάδα να ταξιδέψει και στη Ρόδο και στην Κρήτη ή δύο φορές στην Κρήτη (Χανιά-Ηράκλειο).

3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι αγώνες κάθε ομάδας κάθε ομίλου θα γίνουν τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1η αγωνιστική: (Σ/Κ) 9 – 10 Φεβρουαρίου
2η αγωνιστική: (Σ/Κ) 2 – 3 Μαρτίου
3η αγωνιστική: (Σ/Κ) 23 – 24 Μαρτίου
4η αγωνιστική: (Σ/Κ) 27 – 28 Απριλίου
Ακριβώς επειδή υπάρχουν επαρκή κενά ανάμεσα στις ως άνω αγωνιστικές, ακόμα και αν κάποιος αγώνας αναβληθεί για λόγους ανωτέρας βίας από τις παραπάνω ημερομηνίες, θα μπορεί άνετα να διεξαχθεί εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος (9/10.2 – 27/28.4) και όχι μετά τις 28 Απριλίου 2013.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση το αργότερο μέχρι τις 11-12 Μαΐου, διότι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον αριθμό των μελών της κάθε ομάδας που θα ταξιδέψει στην τελική φάση στο Ρέθυμνο. Οι κρατήσεις των αλλοδαπών τουριστών για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2013 στα ξενοδοχεία της Κρήτης έχουν ήδη γίνει στην πλειοψηφία τους, γεγονός που θα δυσχεράνει εξαιρετικά το έργο μας ανεύρεσης διαθεσιμότητας και λογικών τιμών. Για το λόγο αυτό, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλες οι ομάδες να τηρήσουν το πρόγραμμα, τόσο στις καθορισμένες ημερομηνίες όσο και στη σειρά των αγώνων.

Η σειρά και η έδρα των αγώνων και ο αντίπαλος κάθε ομάδας ανά αγωνιστική θα προκύψουν από την κλήρωση.
Για κάθε όμιλο, θα οριστούν από την Επιτροπή δύο «Υπεύθυνοι Ομίλου», μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, που θα έχουν επικοινωνία με κάθε ομάδα του ομίλου και θα επιμελούνται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του ομίλου, όπως και για όποια διαδικαστική ενέργεια απαιτηθεί.

4. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ

Πριν την έναρξη των αγώνων θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή οι καταστάσεις αγωνιζομένων όλων των ομάδων, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει ο Κανονισμός. Σε κάθε ομάδα θα γνωστοποιηθούν οι καταστάσεις των υπολοίπων ομάδων του ομίλου της πριν την έναρξη των αγώνων.
Όπως σας είναι γνωστό, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν μόνο όσοι έχουν νόμιμο δελτίο, το οποίο έχει εκδοθεί από τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης και μετά. Παλαιότερα δελτία δεν ισχύουν και αθλητής χωρίς δελτίο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Για την έκδοση νέων δελτίων, οι ενδιαφερόμενες ομάδες πρέπει να στείλουν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό δικαιολογητικά στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, ΤΚ 74100, Ρέθυμνο, με την ένδειξη «για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».
Εφόσον αποσταλούν έγκαιρα τα σχετικά έγγραφα, η διοργανώτρια αρχή θα είναι σε θέση να εκδώσει και να αποστείλει τα δελτία στις ενδιαφερόμενες ομάδες πριν τους αγώνες, χωρίς να χρειάζονται ειδικές λίστες.

Θα ακολουθήσει έγγραφο, πριν την έναρξη των αγώνων, με το οποίο θα σας γνωστοποιηθούν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους, αντίγραφο του ισχύοντος κανονισμού με τις τελευταίες τροποποιήσεις, το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων όλων των ομίλων καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της τελικής φάσης.

Κλείνουμε την παρούσα ενημέρωση με δύο επισημάνσεις:
1. Θα θέλαμε φέτος να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο για το ύφος και το σκοπό του θεσμού φαινόμενο, ομάδες να αποχωρούν στα μισά του πρωταθλήματος και μετά τα πρώτα «ανεπιτυχή» αποτελέσματα, από τα οποία διαφαίνεται η μη πρόκρισή τους στην τελική φάση. Θεωρούμε τέτοιες κινήσεις έμπρακτη υποβάθμιση των προσπαθειών και των κόπων συναδέλφων από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι και σήμερα. Με την πρακτική αυτή ορισμένων ομάδων, δημιουργείται ένα εθιμικό προηγούμενο, το οποίο, σε συνδυασμό με την παρούσα οικονομική συγκυρία, θα οδηγήσει στο σημείο τέτοιες «αποχωρήσεις» να γίνονται σταδιακά «ηθικά» και, ενδεχομένως, «θεσμικά» αποδεκτές.
2. Η επιτυχία της διοργάνωσης, αλλά και της κάθε συμμετέχουσας ομάδας χωριστά θα είναι μία και μόνη: από το πρώτο λεπτό του πρώτου αγώνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του τελικού της διοργάνωσης να μην υπάρξει η παραμικρή παραφωνία εντός και εκτός γηπέδων. Αποτελεί ντροπή, αγώνες εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας μας να διαβάλλονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο (συμμετοχές, διαιτησίες κ.ο.κ.), να διακόπτονται ή και να ματαιώνονται, επειδή κάποιοι από εμάς ξεχνάμε, ότι «Δεν είναι αγώνας, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !».
Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία, μακριά από τραυματισμούς και καλούμε όλους να συμβάλουν με τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων στην ουσιαστική αναβάθμιση του Πρωταθλήματός μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
- Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Ευάγγελος Εμμ. Μουνδριανάκης

2 σχόλια:

  1. O Kamara na kleisei apo twra dwmatia kai eisitiria gia vrei kales times

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βάλει απλώς το "μαλλί" ο Καμαρά. Ο Πάλτε άκουσα, ότι ήδη ψάχνει και για ταβέρνες στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή