Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Προκήρυξη Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων 2013

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 29ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προκήρυξη Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων

Ρέθυμνο, αρ.πρωτ. 1/20.9.2012

Προς: 1) τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων των Δικηγορικών Συλλόγων
2) όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας

Θέμα: Προκήρυξη 29ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων -


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Παρά τις δεδομένες αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου αποφάσισε να αποτελέσει τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα των διοργανωτών δικηγορικών συλλόγων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που ανέλαβε και περαίωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας, ότι ο θεσμός αυτός δεν πρέπει να ταφεί κάτω από τα συναισθήματα ανησυχίας και φόβου που μας έχει δημιουργήσει το κοινωνικό και οικονομικό momentum. Η απόφασή μας αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από τους εκπροσώπους των ομάδων κατά τη ετήσια συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2012 στην Αθήνα και, πλέον, έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να ανταποκριθούμε στην τιμή που μας έγινε με την ανάληψη της διοργάνωσης, αλλά και για να αφήσουμε, κατά το δυνατόν, το δικό μας – θετικό ευελπιστούμε – στίγμα σε έναν ήδη επιτυχημένο θεσμό. Με το παρόν, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις αποφάσεις μας αναφορικά με τους βασικούς άξονες διεξαγωγής του 29ου Π.Π.Π.Δ.Σ., στα πλαίσια της εκ μέρους μας προσπάθειας, ως διοργανώτριας αρχής, να επιτευχθεί ο μόνος πραγματικός σκοπός του πρωταθλήματος, δηλαδή, πέραν της προσωπικής σωματικής άθλησης, η σύσφιξη των σχέσεων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, των μελών τους και των λοιπών συμμετεχόντων, σύμφωνα με τον Κανονισμό. Για τους λόγους αυτούς:
1) Η έναρξη της φάσης των ομίλων θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου 2013, έτσι ώστε να υπάρχει χρονικό διάστημα αρκετό μέχρι το Μάιο του ίδιου έτους και να είναι όλα τα παιχνίδια διπλά (εντός και εκτός έδρας), προκειμένου οι συνάδελφοι να παρέξουν και να λάβουν την αναμενόμενη φιλοξενία από την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα. Η θεμιτή αντιπαλότητα περιορίζεται στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και μόνο στη διάρκεια του παιχνιδιού.
2) Στην ίδια λογική, το σύνθημα της εφετινής διοργάνωσης θα είναι «δεν είναι αγώνας… είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ !», για να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι, έχουμε επιλέξει άλλο στίβο επαγγελματικής σταδιοδρομίας και καταξίωσης και, πάντως, όχι αυτόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα:
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ Ο αριθμός των ομίλων που θα σχηματιστούν εξαρτάται από τις δηλώσεις συμμετοχής. Ανάλογα με αυτές, εκτιμάμε ότι θα σχηματιστούν πέντε (5) όμιλοι των έξι ή επτά ομάδων, από τις οποίες θα προκριθούν οι δύο πρώτες της βαθμολογίας και ένας (1) όμιλος των τριών ή τεσσάρων ομάδων, από τον οποίο θα προκριθεί η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Σύμφωνα με όσα είχαν αποφασιστεί κατά την έκτακτη συνδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων τον Ιανουάριο του 2013 στην Αθήνα και με βάση τον τρόπο διεξαγωγής που ακολουθήθηκε κατά το 28ο Π.Π.Π.Δ.Σ., οι όμιλοι και η σειρά των αγώνων θα σχηματισθούν ύστερα από κλήρωση, αποκλειστικά με γεωγραφικά κριτήρια. Όπως και πέρυσι, θα υπάρξει, ανάλογα με τις συμμετοχές, ειδική ρύθμιση κατά την κλήρωση για τις ομάδες που προέρχονται από νησιά (Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα κ.ο.κ.), για τις οποίες το κόστος μετακίνησης υπερβαίνει κατά πολύ αυτό των υπολοίπων ομάδων.
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η πρόκριση των συνολικά 11 ομάδων από τους ομίλους, θα συνεπάγεται την απευθείας συμμετοχή τους στην τελική φάση στην πόλη του Ρεθύμνου, χωρίς τη διενέργεια αγώνων «knock out». Η τελική φάση θα διεξαχθεί με το σύστημα των δώδεκα ομάδων (τέσσερις όμιλοι από τρεις ομάδες έκαστος).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάθε ομάδα που επιθυμεί να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, με την αποστολή της σχετικής δήλωσης και την καταβολή του προβλεπόμενου παραβόλου συμμετοχής, το ύψος του οποίου, στην προκριματική φάση, θα παραμείνει στα τετρακόσια (400) ευρώ, έτσι ώστε να μην αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα συμμετοχής στο θεσμό. Η καταβολή του παραβόλου θα γίνεται στην τράπεζα Eurobank, στον υπ’ αριθμ. 0026-0136-13-0102058809 λογαριασμό του Λ.Ε.Α.Δ.Ρεθύμνου. Θεωρούμε εύλογο και αυτονόητο, ότι καμία συμμετοχή ομάδας δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, χωρίς την ταυτόχρονη καταβολή του προβλεπόμενου παραβόλου. Εκτός από το αποδεικτικό κατάθεσης, η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από τη λίστα αγωνιζομένων της ομάδας, σύμφωνα με τις διατυπώσεις του κανονισμού, να περιλαμβάνει δηλαδή όλους τους παίκτες της ομάδας με τις ιδιότητές τους και να φέρει σφραγίδα και υπογραφή όχι μόνο του εκπροσώπου της ομάδας, αλλά και του Προέδρου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Στην ίδια δήλωση πρέπει επίσης να αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου κάθε ομάδας και του αναπληρωτή/-ών του, όπως και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένου ότι, πλέον, η βασική επικοινωνία – ενημέρωση γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με το ταχυδρομείο. Για τον ίδιο λόγο σας ενημερώνουμε, ότι όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το 29ο Π.Π.Π.Δ.Σ. θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Ρ., στο ιδιαίτερο link που αφορά το πρωτάθλημά μας. Η δήλωση συμμετοχής της κάθε ομάδας μπορεί να γίνει έγκυρα, εντός της ως άνω οριζόμενης προθεσμίας, με έναν από τους κάτωθι τρόπους: - ταχυδρομικά, με αποστολή των σχετικών εγγράφων στη διεύθυνση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Δικαστικό Μέγαρο, ΤΚ 74100 Ρέθυμνο, με την ένδειξη «για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα», - με φαξ, στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, στον αριθμό 28310 52475, - με e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση 29pppds@gmail.com Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής (7/12), θα διεξαχθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων της προκριματικής φάσης και το πρόγραμμα των αγώνων, σε ημέρα και ώρα που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε όλους τους εκπροσώπους των ομάδων, που θα έχουν δηλώσει νομότυπα συμμετοχή. Με επόμενο έγγραφό μας θα σας γνωστοποιηθούν τα μέλη των Επιτροπών (Διοργάνωσης και Ενστάσεων) του 29ου Π.Π.Π.Δ.Σ. Εντωμεταξύ, για κάθε ερώτηση, απορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε, στο παρόν στάδιο και μέχρι να καθοριστούν εκπρόσωποι από το Σύλλογό μας για κάθε όμιλο, να επικοινωνείτε με τους:
1) Ανδρέα Αργυρόπουλο, τηλ. 28310 21040, κιν. 6945153320, φαξ 28310 29799, mail andreasargyropoulos@yahoo.gr
2) Μανώλη Πετρακάκη, τηλ. 2831021123, κιν. 6973054869, mail mpetrakakisgr@yahoo.gr 3) Γιώργο Κουρμούλη τηλ. 2831051214, κιν. 6977598851, mail gkourm1@otenet.gr

Με τις παραπάνω σκέψεις, κηρύσσουμε, με την έναρξη του δικαστικού έτους, την έναρξη του 29ου Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων – Ρέθυμνο 2013, έτσι ώστε το πρωτάθλημα αυτό να είναι μια «ζωντανή» διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παράλληλη προς την επαγγελματική μας δραστηριότητα και καλούμε τις ομάδες ΟΛΩΝ των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Καλή προετοιμασία σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
- Ο - ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου
Ευάγγελος Εμμ. Μουνδριανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου